Nieuwsbrief 14 december 2018

Beste ouders en/of verzorgers van de kinderen,


Het Sinterklaasfeest was een groot succes. Wat hebben de kinderen mooie optredens verzorgd voor de Sint en zijn rode en gele Piet. En wat fijn dat er zoveel ouders zijn komen kijken in de gymzaal. Ik wil graag de juffen Nita en Jolanda van de
Sinterklaas commissie en alle ouders die hebben geholpen heel erg bedanken voor hun inzet.


 

 

Kerstfeest

Inmiddels is de school versierd voor het kerstfeest. Volgende week donderdag gaan we dit met de kinderen en ouders vieren. Om 12.00 uur gaat de school uit en we verwachten alle kinderen om 17.30 uur weer terug op school. U heeft een aparte brief ontvangen van de juffen Emine en Jolanda over het maken van hapjes voor het kerstdiner van uw kind(eren) in de klas. Voor de ouders is er gelegenheid om op school te blijven. Ouders kunnen gezellig in de docentenkamer en hal blijven. Uiteraard gaan we er vanuit dat u zelf hapjes meeneemt. Om 19.00 uur gaan alle kinderen en ouders weer naar huis.


Afscheid Rubi

Op woensdagochtend 19 december ga ik een ronde maken langs alle klassen om officieel afscheid van de kinderen te nemen.
Tijdens het kerstdiner zal ik vanaf 18.15 uur tot 19.00 uur ook aanwezig zijn in de hal/docentenkamer om afscheid te nemen van de ouders.
Als interim directeur hoort afscheid nemen erbij. In het afgelopen jaar heb ik De Klimop, de juffen en meesters, alle kinderen en heel veel ouders leren kennen. We hebben met elkaar een intensief jaar achter de rug waarin we hard gewerkt hebben om van De Klimop weer één mooie school te maken. Een school waar op een fijne manier wordt samengewerkt, waar kinderen met plezier naar school gaan en waar ouders betrokken zijn bij het onderwijs en alles wat er verder nog komt kijken. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie enthousiasme en inzet. Ik kijk terug op een intensief maar vooral mooi jaar. Dank jullie wel.


Welkom John Bodmann

In de afgelopen weken is John al regelmatig op school geweest. Veel ouders en kinderen weten al wie meester John is. Ik wens John samen met het team, de kinderen en hun ouders heel veel succes toe met het verder vormgeven van De Klimop!


Vertrek juf Jente

Ook nemen we afscheid van juf Jente (neveninstroomgroep). Jente heeft deze week de kinderen verteld dat zij volgende week voor het laatst op school is. Alle ouders uit deze klas hebben een aparte brief ontvangen. Jente zal tijdens het kerstdiner voor het laatst op onze school aanwezig zijn.
Graag bedank ik Jente voor haar inzet en wens haar succes toe op haar verdere levenspad.
De maand januari werkt Dagmar fulltime in de neveninstroomgroep. Vanaf 4 februari hopen wij een nieuwe parttime
leerkracht gevonden te hebben die samen met Dagmar in de neveninstroomgroep gaat werken.


Uitbreiding uren meester Willem

Na de kerstvakantie hebben we de uren van meester Willem uitgebreid. Willem is dan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op school. In totaal 26 uur. Willem ondersteunt in overleg met de intern begeleider en de leerkrachten zoveel mogelijk kinderen en groepen


Nieuw verkeersplein

Het nieuwe verkeersplein is klaar. Het is heel mooi geworden. Vanaf januari kunnen de verkeerslessen op het plein gegeven worden.
Wij zijn heel erg blij met dit cadeau van de Gemeente Den Haag in samenwerking met Breed Actief.


Verlengde schooldag (VSD) activiteiten

Na de kerstvakantie start er naast het aanbod sport en dans ook een aanbod op het gebied van techniek en expressievakken na schooltijd. Kinderen kunnen zich inschrijven voor één van de activiteiten. Na de kerstvakantie ontvangt u een overzicht van de verschillende workshops en hoe uw kind zich in kan inschrijven. Juf Wendy gaat dit voor de school coördineren.


VakantiepasClub kerstvakantie Den Haag

We hebben dit jaar volgens het KNMI 7% kans op een witte kerst. Gelukkig hebben we geen sneeuw en ijs nodig voor een leuke kerstvakantie, want de VakantiepasClub komt weer met een gevarieerd pakket activiteiten met speciale VakantiepasKorting voor de leden.
Het Huygenspark wordt drie dagen lang een omgetoverd in de bijzondere wereld van Carnivale, een spectaculaire mix van attracties en acts uit de tijd dat circus en kermis nog één waren. Met onder meer een vlooiencircus, vuurvreters, steltlopers, een zweefmolen en kop van Jut en warme hapjes.
Bij het Haags Historisch Museum kunnen kinderen in de leer bij een restaurateur en bij het Kinderboekenmuseum kunnen ze ontdekken wat juffen en meesters doen in de vakantie. Verder hebben we een aantal creatieve workshops en oliebollen van Vermolen in de aanbieding. Alle activiteiten zien? Kijk dan op vakantiepas.nl. Is uw kind nog geen lid van de VakantiepasClub? Geef het dan gratis op via vakantiepas.nl en maak meteen gebruik van de kortingen. VakantiepasClubleden krijgen twee weken vóór elke schoolvakantie een e-mail met kortingsbonnen en een link naar de activiteiten.


Tot slot wens ik alle kinderen en ouders een fijne vakantie toe en een inspirerend, gelukkig en gezond 2019!

Belangrijke datums

Week van 17 – 21 december

Wo 19                            Rubi neemt alvast afscheid van alle kinderen
Do 20                             School uit om 12.00 uur.
Om 17.30 uur verwachten we alle kinderen weer terug op school voor het Kerstdiner
Vr 21                              School uit om 12.00 uur.

Van 22 december t/m 6 januari

KERSTVAKANTIE

Week van 7 – 11 januari

Ma 7                              Start school om 8.25

Vriendelijke groet,

Rubi Hendriks
Interim Directeur De Klimop